Повторно провести приватизацію підприємств

Володимир Литвин пропонує провести повторно приватизацію підприємств, які не здійснюють виплат власникам майнових сертифікатів.

Про це він сказав сьогодні на прес-конференції в Чернівцях. За його словами, кожен громадянин України отримав такий сертифікат як еквівалент своєї частки у національному багатстві, а вклавши їх у певні підприємства, розраховував на виплату дивідендів. «Кожен з нас, в тому числі і я, отримав одну п’ятдесятимільйонну частку національного багатства, і були умови, що будуть платити дивіденди. А їх не платять і показують, що підприємства збиткові», — сказав В. Литвин.

На думку лідера Блоку Литвина, саме по таких підприємствах має бути оголошено повторний конкурс про приватизацію. «Треба повернути таке підприємство державі, а держава нехай знайде того власника, який працюватиме з прибутком», — зазначив В. Литвин.

Він також висловив свою позицію про те, що має бути перелік стратегічно важливих підприємств, які не підлягають приватизації. Водночас він сказав, що такий перелік існує, проте з нього час від часу намагаються вилучити привабливі підприємства. Як приклади він навів «Луганськтепловоз», «Зоря-Машпроект», Одеський припортовий завод та «Укртелеком».

Раніше 2010 року контрактної армії не буде

Україна перейде на контрактну армію 2010 року. Про це під час відвідування однієї з виховних колоній для неповнолітніх заявив Президент України Віктор Ющенко. «2010 рік — це перший рік, коли в нас не буде загального призову, це буде контрактна армія. З 2005 року в чотирьох родах військ почали формувати бригади винятково на контрактній основі, і нині у кожному роді військ є підрозділи, що стануть кристалом, навколо якого формується контрактний спосіб набору військовослужбовців», — цитує слова Ющенка УНІАН. «За два місяці на контрактну армію ми не перейдемо. Я просив би не давати людям неправдиві сигнали. Кажу це в тому контексті, що з’явилися труднощі у формуванні осіннього призову. Це сумно, але якоюсь мірою і ганьба. Люди, що піклуються про державу, мають мобілізувати молоде покоління на те, що їхнє серце в їхньому віці повинне належати країні», — сказав Президент.