У спортивному залі олімпійського резерву ЧМП (Чорноморське морське пароплавство) в урочистій обстановці шістьом юним представницям художньої гімнастики вручали посвідчення кандидата в майстри спорта України. Батьки і близькі засипали дівчаток квітами, а з однією з них, 13-річною школяркою Нікою Кротовою (на знімку), я поговорив.

— У якій школі, в якому класі навчаєтеся?

— У знаменитій в місті середній школі № 27, де навчалися такі відомі люди, як народний артист Росії Юрій Стоянов, красуня Саша Ніколаєнко. Тепер я в сьомому класі.

— Вибір саме цього виду спорту був випадковий чи допомогли батьки?

— Навчаюся я вже вісім років. І відбулося все не випадково. Адже мої батьки відомі в Одесі спортсмени. Мама, Тетяна Володимирівна, закінчила Одеський педагогічний інститут, займалася фехтуванням, фітнесом, художньою гімнастикою. У 1991 року вона стала чемпіонкою СРСР із шокотан карате-до, кількаразовий срібний призер Одеської області з фітнесу. Батько, Олександр Анатолійович, займається бодибілдингом, він майстер спорту з пауерліфтингу, кількаразовий фіналіст чемпіонатів України з бодибілдингу.

— Хто ваш тренер і чи багато в команді здібних учнів?

— Нас у дитячо-юнацькій школі № 5 тренує Яна Василівна Черненко, яка стала майстром у 14 років. Я пишаюся своєю вчителькою і хочу бути схожою на Яну Василівну. Крім мене в нашій команді ще кілька дівчаток одержали посвідчення кандидата в майстри спорту — Катя Скрипник, Маша Ситник, Ліза Кирничанська, Настя Дяба і Геля Говоженко.

— А майстром спорту мрієте стати?

— Звичайно. Але зробити це досить складно. В наш час майстра спорту присвоюють не раніше 16 років. А всі ці роки треба наполегливо тренуватися. Ходжу на заняття п’ять-шість разів на тиждень і тренуюся по три-чотири години...

Розмовляв Володимир ТУБОЛЬЦЕВ, член НСЖУ.

Фото автора.