«Хроніка втраченого часу»

Таку назву має книжка, що її презентував у Полтаві народний депутат України трьох скликань, редактор газети «Голос України» у 1990—2002 роках Сергій Правденко. Вона складається з повістей та газетних публікацій і навіть декількох казок. «Ніколи не наважився б я, журналіст, писати повісті, якби не мовчання або лакейство метрів літератури, що нагадує мовчання ягнят... Мої повісті-хроніки не претендують на вичерпність, сподіваюсь, уже ходить під стіл майбутній автор всеохоплюючої епопеї про нинішню руїну в Україні...», — розповів автор.

Сергій Макарович вважає себе справжнім соціал-демократом і романтиком. Та сповідує девіз: треба в міру своїх скромних сил прагнути робити добро, щоб для зла лишалося бодай трохи менше місця у світі, інформує наш полтавський кореспондент Дмитро СКОБЕЛЬСЬКИЙ.

На знімку: під час презентації книжки.

Фото автора.

Щоб кримчани не хворіли

Медична допомога і проведення діагностичних досліджень у державних і комунальних лікувально-профілактичних закладах охорони здоров’я автономії з нового року будуть переважно безплатні. Таку постанову ухвалили депутати на черговій сесії Верховної Ради Криму і доручили уряду розробити республіканську програму «Здоров’я кримчан» на 2008—2011 роки. Окрім того, заснували 25 щорічних премій АРК по 10 тисяч гривень кожна кращим лікарям півострова.

Сесія затвердила програми розвитку в автономії фізкультури і спорту, зеленого і сільського туризму, прийняла інші рішення.

Багатьох змусила замислитися інформація про велику кількість масштабних пожеж і затоплень на півострові, і те, що з початку року тут зареєстровано 1864 дорожньо-транспортні пригоди, в яких загинуло 324 людини, а травмовано 2668.

Віктор ХОМЕНКО.

Крим.