Із відповідною пропозицією виступив Президент України Петро Порошенко
Глава держави доручив Кабінету Міністрів кошти, заощаджені завдяки тому, що президентські вибори відбулися в один тур, а це понад 600 мільйонів гривень, спрямувати на забезпечення Збройних Сил України та першочергові потреби військових—учасників антитерористичної операції.
Зокрема, на поліпшення озброєння особового складу, забезпечення українських солдатів засобами захисту, необхідною технікою тощо.
«Пропоную підготувати та подати в установленому порядку на розгляд Верховної Ради України законопроект щодо внесення змін до державного бюджету України на поточний рік у частині спрямування невикористаних коштів, призначених для проведення позачергових виборів Президента України, на фінансування потреб Збройних Сил України», — йдеться в документі, повідомляє прес-служба глави держави.
«Спрямування відповідного ресурсу на фінансування потреб Збройних Сил України, зокрема забезпечення необхідними матеріальними ресурсами та соціальний захист військовослужбовців, дасть змогу Міністерству оборони України вирішити низку актуальних завдань», — зазначив Президент.
Нагадаємо, під час передвиборної кампанії Петро Порошенко не раз наголошував на необхідності економії бюджетних коштів на проведенні виборів. Він пропонував спрямувати їх на нагальні потреби держави, зокрема фінансування ЗСУ.