Перший заступник Голови Верховної Ради України Адам Мартинюк зустрівся з Президентом Рахункового суду Республіки Словенія Ігорем Шолтесом.

А. Мартинюк поінформував присутніх про темпи економічного розвитку України та охарактеризував політичну ситуацію напередодні виборів, оцінивши її як складну. «Але, незважаючи на те, що парламент загалом з квітня оголошено непрацездатним, народні депутати працюють і приймають важливі рішення», — сказав він.

Рахункову палату України Перший заступник Голови Верховної Ради України назвав найстабільнішим органом державної влади, відзначивши незмінність її Голови В. Симоненка протягом 11 років. Він порадив співпрацювати та обмінюватись досвідом цим важливим структурам України та Словенії, особливо з огляду на те, що Рахунковий суд Республіки Словенія більше контактує з європейськими структурами.

І. Шолтес розповів учасникам зустрічі про політичні негаразди в Словенії, спричинені конфліктом між президентом та урядом, а також повідомив про кооперацію міжнародних організацій зі Словенським Рахунковим судом. Наприкінці зустрічі він висловив сподівання на подальшу плідну співпрацю з Рахунковою палатою України.

Прес-служба Верховної Ради України.

Фото Олександра КЛИМЕНКА.

Голова Рахункової палати України Валентин Симоненко, Перший заступник Голови Верховної Ради України Адам Мартинюк, Президент Рахункового суду Республіки Словенія Ігор Шолтес (зліва направо).