Володимир Литвин переконаний у необхідності розвитку Дніпровського каскаду. Таку заяву лідер Блоку Литвина зробив під час перебування в Запорізькій області.

«Через те, що в сьогоднішньої влади руки і голови не доходять до цієї проблеми, Україна втрачає свій потенціал. А це найкращі перспективи в Європі», — сказав Литвин.

На думку Голови Верховної Ради четвертого скликання, для розвитку Запоріжжя потрібна зважена, розумна економічна політика, а також гідне представництво області у вищих ешелонах влади, яке нині є невідповідним до значущості цього регіону. «Тут є поєднання інтелекту, промислового комплексу, давніх традицій та героїчної історії», — зазначив Литвин.

За його словами, низка підприємств області сьогодні не працюють узагалі, а інші, якщо і працюють, то не на повну потужність. Володимир Литвин наголосив, що це ті підприємства, які були гордістю Радянського Союзу. «Якщо вірити офіційній статистиці, то в Запоріжжі не життя, а рай: зростання промислового виробництва вдвічі перевищує загальноукраїнське, не кажучи вже про агропромисловий комплекс. Але потрібно працювати не на відсотки, а на вирішення конкретних завдань, збереження і розвиток наявного потенціалу», — підкреслив Литвин.