Ірина Сех, яка впродовж трьох місяців суміщала посади голови Львівської облдержадміністрації та народного депутата України, подала у відставку. «У зв’язку із закінченням повноважень в.о. Президента України Олександра Турчинова та вступом на посаду нового Президента України прошу увільнити мене від виконання обов’язків голови ОДА», — ось таке звернення зі Львова надійшло в адміністрацію Президента.
Перша в історії Львівщини жінка керувала областю протягом 100 днів. Це був напружений часі, коли тривала екс-пансія Росії і Львів готувався стати запасною столицею України. Оскільки «Свобода» мала найбільше депутатів в органах місцевого самоврядування, Ірину Сех тимчасово спрямували до Львова керувати областю й підготувати надійний тил для центральної влади на випадок ескалації конфлікту.
У той час був дорогий кожен голос у Верховній Раді, тому Ірина Сех не поспішала відмовлятися від депутатського мандата — так вона пояснювала тимчасове суміщення посад. Але, як і обіцяла з перших днів, після інавгурації Президента одразу подала у відставку.
Богдан КУШНІР.
Львів.
* * *
Відповідно до чинного законодавства голова Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Сех Ірина Ігорівна подала декларацію про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру державного службовця за 2013 рік.
Згідно з декларацією, загальна сума сукупного доходу народного депутата Ірини Сех становить 243 754 грн. (заробітна плата, інші виплати та винагороди). Дохід членів сім’ї — 6 953 грн.
У власності, в оренді чи на іншому праві користування декларанта перебуває 1/4 квартири загальною площею 50,4 кв. м.