Повернулася додому після 15 років сексуального рабства

Чернігівська область. Моторошні поневіряння росіянки Марії, яка 15 років пробула секс-рабинею, нещодавно завершилися у чернігівській Городні. П’ятнадцятирічну дівчину з Приморською краю викрали у 1992 році і торгували її тілом спочатку в Москві, потім у Чечні, Туреччині. Марії вдалося розчулити одного з клієнтів, який допоміг потай втекти з борделю і сісти на корабель, що прямував до Одеси. Він також дав їй на дорогу 100 доларів. Тридцятирічна жінка дісталася до прикордонного містечка Городні, де розповіла про своє горе місцевому священику. Він звернувся по допомогу до правоохоронців. А минулого понеділка за їх розшуком-повідомленням з Росії прибув батько, який вірив, що донька все-таки жива. На жаль, мати Марії не дожила до цієї миті...

Сергій ПАВЛЕНКО.

Збитки від негоди на Львівщині оцінили в 25 млн. гривень

Львівська облдержадміністрація проситиме в уряду 25 млн. грн. для ліквідації наслідків надзвичайної ситуації 11—14 вересня, повідомив перший заступник глави Львівської облдержадміністрації Валерій П’ятак. «Цю ситуацію класифікували як надзвичайну ситуацію регіонального рівня, що передбачає фінансову підтримку в ліквідації наслідків стихії», — сказав він на прес-конференції.

За словами чиновника, тільки вартість відновлення ушкоджених паводком доріг становитиме понад 9 млн. грн. Раніше за попередніми підрахунками всі збитки оцінювали в 7,5 млн. грн., передає «Інтерфакс». Як повідомлялося, цими днями в дев’ятьох районах Львівської області випало 104—208 відсотків місячної норми опадів, унаслідок чого в басейнах річок Дністер і Стрий сформувався паводок, під час якого рівень води піднявся від 1,5 до 4 метрів. Усього пошкоджено понад 600 житлових будинків, 216 чоловік довелося евакуювати.