Володимир Литвин вважає, що зрошувальні системи, використовувані в сільському господарстві, необхідно повернути в управління Державного комітету водного господарства. Про це він сказав на прес-конференції в Білозерському районі Херсонської області після того, як оглянув розкрадені труби таких систем. «Зрозуміло, що всі ці системи потрібно повернути у відання центрального органу виконавчої влади, як-то Комітет з водного господарства, і навести в цьому порядок», — наголосив В. Литвин.

На його думку, безгосподарність і занепад в утриманні таких систем розпочалися після того, як їх від державного комітету передали у відання сільських рад. В. Литвин переконаний, що ці ради просто не здатні їх утримувати. Окрім того, частина сільських та селищних громад не взяли у своє відання всі зрошувальні системи через те, що, коли їх розкрадають, міліція не може відкрити кримінальну справу, бо ці системи нікому не належать. «Частина громад ці зрошувальні системи не прийняли, і вони, виявляється, нікому сьогодні не потрібні. І коли їх розкрадають, міліція навіть не порушує кримінальних справ, виходячи з того, що немає власника, тому немає і факту крадіжки», — зазначив В. Литвин.

На переконання лідера Блоку Литвина, такі факти безгосподарності та злочинності потребують відповідної оцінки. Володимир Литвин висловив припущення, що це робиться навмисно. «Очевидно, це комусь дуже потрібно, бо якби ці труби не приймали, то їх би і не викопували. І їх би не викопували, якби не знали, що їх хтось прикриває зверху. Мені здається, що йде організоване розкрадання того багатства, яке зароблене багатьма поколіннями людей», — сказав В. Литвин.

Він навів такі цифри. В Херсонській області зрошуються за допомогою меліораційних систем 450 000 гектарів землі, а довжина труб у цих системах становить 12600 кілометрів. За словами Володимира Литвина, завдяки цій системі в Херсонській області вирощують приблизно половину врожаю.