Під час своєї чергової робочої поїздки на Рівненщину Перший заступник Голови Верховної Ради України Адам Мартинюк спілкувався з молоддю — студентами випускних курсів Мирогощанського аграрного коледжу, що в Дубенському районі, та Дубенського педагогічного коледжу Рівненського державного гуманітарного університету.

Виступаючи на одному з місцевих телеканалів, А. Мартинюк вкотре наголосив, що для проведення дочасних парламентських виборів «немає жодних конституційних підстав».

На думку, А. Мартинюка, «за шістнадцять років розвитку незалежності держави ми маємо уже третього Президента, але жоден із них не виконав тих обіцянок, які брав на себе, жоден із них не став батьком нації і не скористався можливостями того економічного і людського потенціалу, яким володіє Україна, щоб вивести її у число передових держав Європи. Навпаки, розвиток подій у державі показує, що президенти інколи певною мірою виступають гальмом».

Я думаю, кожен політик заздрив би тому рівню довіри, яку мав Президент. Минуло лише півроку, як ця довіра розвіялася, бо за цей час разом з «любими друзями» жодної обіцянки не було виконано: що і бізнес буде відділено від влади, що і бандити сидітимуть у тюрмах, що нарешті будуть «чисті» руки, які нічого не крастимуть і т. д. Тобто не виправдав величезних сподівань народу, який щиро вірив, який все зробив для того, щоб нинішній Президент став главою держави. Абсолютна більшість європейських держав, до яких ми прагнемо приєднатися, живе в парламентських республіках. Тому ми й пропонуємо: нехай буде парламентська республіка — люди обиратимуть парламент, той формуватиме Кабінет Міністрів і разом нестимуть відповідальність за ситуацію в державі. На нинішньому етапі існує система двовладдя: є парламент, є більшість, яка формує Кабінет Міністрів, але вся вертикаль влади на місцях перебуває в підпорядкуванні Президента. І, по суті, влада парламентської більшості та уряду поширюється лише на Київ, — сказав Адам Мартинюк.

Рівне.