Київська міська влада не дає заскучати городянам. Упродовж останнього року не вщухають пристрасті навколо плати за комунальні послуги: вона кілька разів змінювалася, звісно, не зменшувалася, а зростала. На протести й судові позови споживачів влада реагує залежно від напрямку політичного вітру. Але щоразу твердить, що тарифи... обгрунтовані.

Міськдержадміністрація планувала збільшити у серпні вартість ЖКП у зв’язку із запровадженням сезонних тарифів на послуги централізованого опалення. Батьки міста вирішили, що плата за опалення... становитиме 3,2 грн. за 1 кв. м. в опалювальний сезон замість нинішніх 1,6 грн. за 1 кв. м.. Не встигли городяни отямитися, як вони скасували це рішення. Через те, що Міністерство житлово-комунального господарства у вересні має оприлюднити методику формування двоставкових тарифів.

Як повідомив начальник головного управління цінової політики КМДА Василь Яструбинський, після цього фахівці адміністрації здійснять необхідні розрахунки й запровадять нові тарифи у грудні цього року чи в січні наступного. Тож у вересні кияни одержали квитанції на сплату ЖКП за серпень з такими само тарифами за опалення, як досі, тобто 1,6 грн. за 1 кв. м. площі.

Цікаво, як довго батьки міста гратимуть на нервах киян — дуже небезпечному «інструменті»? А ще цікавіше, чи є серед них фахівці, спроможні нарешті назвати реальну вартість ЖКП?