Позавчора президент ФК «Динамо» (Київ) Ігор Суркіс зустрівся з журналістами. У нього будо досить цікаве повідомлення.

— Я хотів би відрекомендувати вам нашого генерального директора клубу. Раніше в нас такої посади і не було. Це — Реваз Чохонелідзе. Півтора року я вів переговори з «Міланом» і самим Ревазом про його перехід на роботу до «Динамо». Скажу чесно, мене не задовольняла ситуація у клубі, пов’язана з селекційною службою й усім менеджментом, що працює на команду. Клубові конче потрібна людина, котра відповідатиме за всі процеси, пов’язані з футболом.

Реваз працював у знаменитому «Мілані», починаючи із селекціонера по Східній Європі й закінчуючи посадою в керівництві клубу, був правою рукою Галліані, знає, як домагатися великих перемог. Уперше я зустрівся з паном Чохонелідзе, коли той приїжджав до нас і цікавився Андрієм Шевченком. Уже тоді на мене справив враження професіоналізм, з яким він ставився до цього питання. Він був у Києві разів із п’ять, щоб подивитися на Шевченка. І тільки після нього приїжджав Адріано Галліані.

Скажу відверто, я не відстежував кар’єру Реваза, більше спостерігав за ростом Шевченка. Однак, приїжджаючи на матчі «Мілана» в Лізі чемпіонів, я бачив, як Реваз піднімається службовими сходинками, як до його думки прислухаються у клубі. Лише те, що він представляв команду на міжнародних змаганнях, був керівником делегації, свідчить багато про що.

У нас чудова структура, але потрібно йти вперед. Ми прищеплюємо західний менталітет, здійснюємо перебудову, але не рубаємо з плеча. Я ж не сказав, що Реваз іде на посаду віце-президента клубу замість Сабо або на місце Буряка! Я хочу, щоб було створено колектив, який працюватиме на нашу головну команду. Маємо красиво вибудувану споруду — перша команда, дитяча школа тощо. Але в нас кожний може філософствувати, як він хоче. Так не повинно бути! У великому клубі мусить бути команда, і ми маємо всі разом іти до мети, котру поставили перед собою.

Тривалі бесіди з Чохонелідзе переконали мене, що вибір зроблено цілком правильний. Проте я його попередив, що зіштовхнеться з певними проблемами. Комусь він не сподобається, хтось заважатиме, але з моєю допомогою ми зробимо так, що ніхто не перешкоджатиме генеральному директору. Я попереджаю всіх, що від сьогодні повинен працювати колектив, команда на наше головне завдання — щоб «Динамо» Київ перемагало.

Cам новий генеральний директор ФК «Динамо» (Київ) на запитання, які перші три нововведення він запроваджуватиме у клубі, відповів так:

— Дисципліна, професіоналізм, ідеї і стратегії.

Президент «Динамо» розповів журналістам, що Реваз Чохонелідзе житиме в люксі на базі. А ще для нього зняли в центрі міста апартаменти, надали машину з водієм. За кілька днів, що він перебуває тут, йому створили всі умови для плідної роботи.

До цього варто додати, що Реваз Чохонелідзе свого часу грав у юнацьких та молодіжній збірних СРСР, виступав за тбіліське «Динамо», «Торпедо» і «Динамо» (Ленінград). Одне слово, у футболі він людина невипадкова. Залишається побажати «генеральному» успіху на новій посаді.