На порядку денному Генасамблеї ООН — визначення статусу Косово і «ядерне досьє» Ірану

Учора в Нью-Йорку відбулося відкриття 62-ї сесії Генеральної асамблеї ООН. На сесію головного дорадчого органу ООН з’їхалися глави держав та урядів, що візьмуть участь у загальнополітичній дискусії. Українську делегацію очолює міністр закордонних справ Арсеній Яценюк.

На порядку денному — визначення статусу Косово і «ядерне досьє» Ірану. Як повідомили «Голосу України» у прес-службі МЗС України, до пріоритетів діяльності української делегації на нинішній сесії належать: питання забезпечення миру і безпеки у світі, врегулювання заморожених конфліктів, посилення діяльності ООН і Радбезу, соціально-економічна проблематика в контексті реалізації рішень Всесвітнього саміту ООН-2005, захист прав людини і довкілля. Плануються виступи глави делегації на зустрічі високого рівня з питань зміни клімату і в ході загальної політичної дискусії. Виступи політиків почнуться 25 вересня, і вже першого дня з трибуни виступлять лідер США Джордж Буш та президент Ірану Махмуд Ахмаді-Неджад, а також президенти Франції і Бразилії Ніколя Саркозі і Луїс Інасіу Лула да Сілва.

Єврокомісія провела День боротьби з торгівлею людьми

Відтепер 18 жовтня Єврокомісія оголосила щорічним європейським День боротьби з торгівлею людьми, передає УНІАН. Учора з цієї нагоди в Єврокомісії відбулася невелика прес-конференція з участю 150 делегатів з країн-членів, неурядових організацій, експертів. Вони представили проект Рекомендацій про виявлення і надання допомоги жертвам торгівлі людьми.