Робочі групи, створені регіональними організаціями Блоку Литвина, розпочали перерахунок бюлетенів з парламентських виборів 26 березня 2006 року. Відповідно до постанови ЦВК № 885 від 10.03.2006 р. «Про Порядок передавання виборчої та іншої документації виборчих комісій із всеукраїнського та місцевих референдумів на зберігання до архівних установ», погодженої Державним комітетом архівів України, після офіційного опублікування підсумків голосування та результатів виборів виборча документація березневих виборів до Верховної Ради України 2006 р. передана до місцевих державних архівних установ.

Згідно з абзацем третім частини першої статті 10 Закону України «Про інформацію» доступ до архівних фондів є вільним, а за Законом України «Про Національний архівний фонд та архівні установи» та пунктом 9 наказу Державного комітету архівів України № 16 від 16.03.2001 р. «Про затвердження правил роботи архівних підрозділів органів державної влади, місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій» документами архіву користуються, зокрема, громадські організації для вирішення питань політичного розвитку.

На підставі положень законів України «Про інформацію», «Про Національний архівний фонд та архівні установи», «Про вибори народних депутатів України», постанови Центральної виборчої комісії № 885 Блок Литвина в особі своїх регіональних осередків звернувся до місцевих державних архівних установ із заявами про надання дозволу на користування документами архіву —виборчою документацією з виборів народних депутатів України 26 березня 2006 р., зокрема виборчими бюлетенями та контрольними талонами до них.