Міністра економіки Анатолія Кінаха знову обрано президентом Українського союзу промисловців і підприємців. Ця подія відбулася на 12-му з’їзді УСПП, що в суботу пройшов у Києві.

Промисловці і підприємці висловили занепокоєння подіями, які сталися в державі. Зокрема, у своїй доповіді Анатолій Кінах звернув увагу на низку ризиків для підприємницької діяльності. Так, на його думку, політична криза загальмувала впровадження вкрай необхідних для бізнесу законів. Не вдалося прийняти Податковий кодекс, а «тому проект державного бюджету на 2008 рік розроблено на основі застарілої фіскальної системи».

Невідкладного реформування потребують система адміністрування податку на додану вартість, механізм державних закупівель, — вважає глава промислово-підприємницької спільноти. Окрім того, Анатолій Кінах висловив переконання, що прискореними темпами треба продовжити практику дерегулювання підприємницької діяльності. На думку президента УСПП, представники бізнесу мають бути вимогливішими до влади і наполягати на комплексному розв’язанні проблем економіки.