Володимир Литвин прогнозує створення широкої коаліції у Верховній Раді VІ скликання. Про це він сказав під час свого візиту до Севастополя. «Сьогодні активно йдуть переговори про створення широкої коаліції, і не випадково в Україні проходили великі міжнародні заходи. Як правило, перед виборами вони не проводяться. Думаю, основний їхній лейтмотив був спрямований на те, щоб примусити політиків створити широку коаліцію», — сказав В. Литвин.

Він застеріг від цього, адже такий формат коаліції призведе до розчарування людей. «Звичайно, це призведе до широкого розчарування людей. Адже ті позиції, які вони сьогодні декларують, є неприйнятними для однієї та іншої сторони», — зауважив В. Литвин.

Відповідаючи на запитання про власне політичне кредо, Володимир Литвин зазначив, що 2004 року запобіг громадянському конфлікту, а тепер розуміє, що потрібно бути не просто миротворцем, а мати чітке розуміння, що необхідно людям, і що для цього потрібно зробити. «Очевидно, що я вже не той Литвин, що був у 2004—2006 роках. Я виходжу з того, що потрібно чітко знати, чого потребують люди, і мати чітке бачення того, що необхідно зробити все, щоб реалізувати це бачення», — наголосив В. Литвин.

Він переконаний, що знає зі своїх персональних зустрічей з виборцями, чим вони живуть і що необхідно зробити, щоб покращити їхнє життя. «Я знаю і відчуваю, чим живуть люди, а головне, знаю, що необхідно зробити. Тому я переконаний, що ця робота буде здійснена мною», — сказав В. Литвин.