Перший заступник Голови Верховної Ради Адам Мартинюк під час перебування у Львові не зустрівся із керівниками органів влади. А під час спілкування із мешканцями області в прямому ефірі він сказав: «Зрозуміло, що всі керівники належать не до нашої політичної партії, але я щиро відгукуюся на всі прохання і пропозиції, які є в тій чи тій області. Рік тому ми відзначали 750-річчя Львова. Я доклав чимало зусиль для того, щоб було виділено чимало коштів із державного бюджету для міста».

Адам Мартинюк у Верховній Раді попереднього скликання активно підтримував депутатське об’єднання львів’ян, яке лобіювало інтереси регіону. Але в нинішньому складі парламенту ніхто із львівських депутатів, за його словами, не здогадався реорганізувати діяльність такого об’єднання.

Відповідаючи на запитання про першочергові кроки новообраної Верховної Ради, Адам Мартинюк наголосив, що парламент «має завершити процес ліквідації депутатської недоторканності. Слід забрати всі ті пільги, про які так багато говорять всі політичні сили».

«Якби Верховна Рада працювала, то бюджет на 2008 рік складався б на новій податковій основі», — наголошував Адам Мартинюк. Отже, парламент нового скликання повинен нарешті прийняти Податковий кодекс, щоб була можливість по-іншому сплачувати податки, передусім в сфері малого і середнього бізнесу.