Приватизація столичних комунальних медіа-ресурсів у вигляді ЗАТ «Київський медіахолдинг» з одночасним «перетрушуванням» кадрів та їхньою цінністю, переорієнтацією, що почалася з приходом до київської державної адміністрації команди Леоніда Черновецького, не може не викликати тривоги у журналістської громадськості. Крім «відглянцьованого» телеканала «Київ» та друкованих періодичних видань, які стали своєрідними бойовими листками мерії, прийшла черга радикальних змін і до комунального підприємства «Радіостанція «Голос Києва». З одного із кращих столичних мовців — популяризатора української культури і, зокрема, музики, київське радіо враз перетворилося на типовий FM-івський форпост російськомовного шансону, що, вочевидь, цілком віддзеркалює смаки і запити градоначальства.

А якщо при цьому врахувати недавні заходи київської мерії щодо ліквідації майстерень художників на Андріївському узвозі та рундуків з українською продукцією на майдані Незалежності, то постає закономірне питання: чи не є це початком наступу на свободу слова та методичним витісненням ознак і складових української національної культури з духовного життя столиці?

На тлі здобутків молодої української демократії узурпація київською мерією столичних ЗМІ виходить за межі здорового глузду.

У цьому зв’язку Національна спілка журналістів України заявляє про повну підтримку протестних акцій радіослухачів та діячів культури, що відбулися цими днями під стінами Київської державної адміністрації, а також закликає Президента України, РНБОУ, Національну раду з питань телебачення і радіомовлення вжити невідкладних заходів для наведення ладу в одній із найважливіших сфер життя української столиці —друкованих та електронних ЗМІ.

Ігор ЛУБЧЕНКО, голова Національної спілки журналістів України.