Голова Верховної Ради України Олександр Мороз взяв участь у святкуванні 1100-річчя Переяслава-Хмельницького.

Як повідомляє прес-служба Верховної Ради, глава парламенту передав сердечні вітання зі славним ювілеєм мешканцям міста від нинішньої та від майбутньої Верховної Ради, оскільки, за його словами, «майбутня буде така сама за складом».

«Переяслав-Хмельницький, який був центром православ’я, форпостом християнства Київської Русі, місцем проведення Переяславської Ради, містом, яке пам’ятає Богдана Хмельницького, славне своїми битвами під час Великої Вітчизняної війни, буде багатіти, багатітиме також громада, переяславці, передусім через те, що тут є такі чудові люди», — сказав О. Мороз.

Голова Верховної Ради також наголосив, що «необхідно вирішувати не проблеми окремого міста, а змінювати Конституцію, проводити децентралізацію влади, надати якнайбільші повноваження місцевим громадам».

Виступаючи перед викладачами та студентами Переяславського педагогічного університету, Голова Верховної Ради України наголосив на необхідності здобуття вищої освіти за державний кошт. За його словами, вже з наступного року більш як 60% студентів навчатимуться на некомерційній основі, стипендія студентам становитиме 530 грн, а фінансування освіти становитиме 56 млрд. грн. на рік. «Перспектива за освітою, наукою у поєднанні з виробництвом», — підкреслив О. Мороз.

Голова Верховної Ради України, наголошуючи на славетних традиціях цього навчального закладу, з нагоди ювілею вручив відзнаки Верховної Ради викладачам університету.

В інтерв’ю журналістам О. Мороз повідомив, що він не виключає, що 20—21 вересня у Верховній Раді відбудеться презентація проекту держбюджету-2008, і вважає цілком можливим прийняття бюджету в першому читанні Верховною Радою ще цього скликання.

Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.

На знімку: із музеєм Переяславського педагогічного університету Олександра Мороза ознайомив ректор закладу Віктор Коцур.