Напередодні свого професійного свята на базі Тетерівського дослідно-виробничого лісового господарства (Київська область) пройшов X — ювілейний — Всеукраїнський конкурс-змагання «Вальник лісу-2007».

Починаючи з 1997 року, Державний комітет лісового господарства України щорічно проводить професійні змагання вальників лісу. У світі безліч подібних чемпіонатів, їх учасників вважають професійними спортсменами, а в Україні — це люди, які реально працюють на виробництві або викладають в лісових навчальних закладах. І це не завадило нашим хлопцям на торішній світовій першості посісти почесне 4-те місце. Щороку програма змагань ускладнювалася. Удосконалювали свою майстерність учасники. Помітний ривок зробила і техніка: від бензопилок «Дружба» і «Урал» вагою майже 20 кілограмів до сучасних легких вітчизняних та їх закордонних аналогів.

Вправи на точність і швидкість різання, спилювання сучків (не зараховувалося, якщо залишок більш як 5 мм), розбирання і складання пилки. Найважливіше завдання — повалити 25-метрове дерево в півтораметровий коридор. У десятих ювілейних змаганнях найкращою була команда з Миколаївської області, друге місце — в харків’ян і третє — в команди із Сумської області.