Володимир Литвин вважає підхід до розв’язання проблеми компенсації втрачених заощаджень колишнього Ощадбанку СРСР, який пропонує його блок, найбільш реальним. Про це він сказав на зустрічі з виборцями в місті Казанка Миколаївської області. «Лише за такого підходу, коли кожна людина бачитиме, що є і з чого можна вибрати, можна цю проблему вирішити. Ми напрацювали законопроект із цього питання... Я вважаю, це найбільш реальний підхід до розв’язання такої проблеми. Все інше — це розмови, а розмови в нас ведуться лише на користь бідним», — зазначив В. Литвин.

Блок Литвина пропонує компенсувати заощадження шляхом надання людям освіти, землі, будівельних матеріалів, лікування та оплати комунальних послуг. Окрім того, він пропонує у вигляді компенсації надання людям права отримати акції підприємств, що підлягають приватизації. «Є люди, які при приватизації наступних об’єктів готові брати їх частки, брати відповідні акції», — зауважив В. Литвин.

Він нагадав, що загальна сума втрачених заощаджень становить 90 млрд. радянських рублів.

В. Литвин також нагадав про те, що коли він був Головою Верховної Ради, то пропонував направити на компенсацію заощаджень гроші, отримані від приватизації металургійного комбінату «Криворіжсталь», що становили суму в 25 млрд. гривень. Після того, як цей законопроект не був підтриманий, Володимир Литвин вносив пропозицію спрямувати на ці цілі 9 млрд. гривень, але вона також була заветована Президентом після голосування. «Сьогодні ті люди, які кажуть, що вони за два роки розв’яжуть цю проблему, не підтримали нас, щоб подолати вето, яке Президент наклав на цей закон. Тому ці гроші не потрапили до людей», — сказав В. Литвин.

Він має намір ініціювати у Верховній Раді шостого скликання закріплення депутатів за територіальними округами. Про це Володимир Литвин сказав на зустрічі з виборцями в місті Новий Буг Миколаївської області. «Я буду вважати за необхідне запропонувати у Верховній Раді таке рішення, щоб всіх депутатів, яких оберуть, закріпити за округами», — наголосив В. Литвин. На його думку, це змусить депутатів опікуватися інтересами певних громад. «Хоч якось треба примусити їх працювати», — сказав В. Литвин.

Він вважає, що за такої системи у виборців має бути право відкликати депутата, який закріплений за їхнім округом, якщо він не виконує їхніх доручень.

Лідер Блоку Литвина нагадав, що він є прихильником скасування пропорційної системи виборів до парламенту і повернення до виборів в округах. Водночас він зазначив, що вважає нереальним провести такі зміни зараз, тому і пропонуватиме закріплення депутатів, обраних за списками за округами. Крім того, В. Литвин вважає, що депутати не повинні обиратися до парламенту більше двох термінів підряд, а також депутатами не можуть бути люди пенсійного віку.

Він також висловився проти обрання до Верховної Ради бізнесменів. «Я категорично проти того, щоб бізнесмени були представлені у Верховній Раді, оскільки вони дивляться на будь-яке рішення, котре приймається, крізь призму свого бізнесу. Це така природа, така психологія, навіть якщо він гарна людина. Бо грошей, як і здоров’я, багато не буває», — сказав В. Литвин.