Без одного сантиметра метр — така довжина коси у юної красуні з міста Дубно Тамари Черпак, яка перемогла на міському конкурсі «Найдовша коса».

Моя мрія — відростити таке волосся, як у бабці Тамари, на честь якої мене і названо, — каже учениця Дубенської гімназії №1 Тамара Черпак (на знімку). — У неї коса була — до землі. Нині таке волосся майже ніхто не носить: мовляв, незручно і мода тепер інша. Але найкраща мода — це коли гарно, а довга коса завжди в Україні вважалася ознакою вишуканості...

У цьому ще раз переконав проведений у Дубні конкурс «Найдовша коса». Тут не лише виставляли волосся напоказ, не просто змагалися в його довжині, а співали народних пісень, читали поезію, пригадували казки, відтворювали побутові сценки. Одне слово, довкола жіночої коси створили справжній ореол. Особливу увагу приділили народним методам догляду за волоссям.

— Я дуже багато цінної інформації почерпнула на цьому конкурсі, — каже Тамара. — Поділилася з іншими і своїми рецептами догляду за волоссям. Зокрема, як мити його кропивою, що я раз на тиждень обов’язково роблю. Тоді воно насичується природними вітамінами і має вигляд живого. А що стосується отих відрізаних торік сантиметрів, то тепер, чесно кажучи, шкодую, що зробила це. Навіть зберігаю удома, але, на жаль, їх уже не доточиш. Зрештою, якщо буде новий конкурс, то неодмінно прийду з довшою косою.

Рівненська область.