Шановні друзі!

Прийміть щирі вітання з нагоди 90-річного ювілею державної архівної служби України!

Архівна справа є органічною складовою національної культури нашого народу. Створення Національного архіву в буремному 1917 році, заснування археографічної комісії, здійснення широкої видавничої програми, повернення документів з іноземних архівів, розширення доступу до першоджерел нашої історії мають непересічне значення для становлення й утвердження державності України.

Ви, представники 693 архівних установ України, виконуєте унікальну історичну місію збирання і зберігання мільйонів сторінок документів, що репрезентують та увічнюють славетну і драматичну історію нашого народу.

Національний архівний фонд це величезна наукова, культурна та інформаційна скарбниця, концентрована пам’ять нації за вісім століть писемної історії. Впевнений, що завдяки вашій наполегливій праці прийдешні покоління матимуть правдиву, чесну історію нової України.

Щиросердно бажаю вам творчої наснаги у вашій шляхетній справі. Нехай кожен день надихає вас на нові звершення, буде сповнений творчого змісту і вдячності від співвітчизників!

Голова Верховної Ради України Олександр МОРОЗ.