До 70-ї річниці утворення області заплановано чимало заходів. Вони відбудуться не лише в Полтаві, а й в усіх районних центрах та селах. Адже кожен мешканець регіону повинен відчути свято, саме на це звертав увагу голова облдержадміністрації Валерій Асадчев.

Тож учасники засідання оргкомітету, який очолює перший заступник голови облдержадміністрації Іван Близнюк, підбивали підсумки підготовки до відзначення ювілею. У населених пунктах районів урочистості пройдуть до 22 вересня. Безпосередньо в день ювілею області у Полтаві відбудеться низка заходів, зокрема, офіційний прийом делегацій у Краєзнавчому музеї, покладання квітів до пам’ятника Тарасу Шевченку, відвідування виставок квітів, фестивалю хліба, меду та солодощів. Працюватиме до свята і ярмарок. А в обласному академічному музично-драматичному театрі ім. М. Гоголя офіційно нагородять видатних земляків. Завершиться культурна програма святковим концертом.

Заплановано і відкриття низки закладів, реконструкція яких у Полтаві повинна завершитися до ювілейного дня, зокрема, це соматичний корпус обласної клінічної лікарні ім. М. Скліфосовського. В ефірі обласної державної телерадіокомпанії «Лтава» упродовж кількох місяців транслюють ролики з інформацією про історію Полтавщини. Створено низку програм про край Котляревського, а в день ювілею представлять фільм до 70-річчя області. На святкування ювілею запросили представників посольств іноземних держав в Україні, усіх областей, видатних земляків. Уже виготовлена презентаційна продукція з логотипами «70 років Полтавській області».

Полтава.