Голова Верховної Ради України Олександр Мороз у середу в рамках робочої поїздки до Сумської області відвідав місто Середина-Буда. Під час зустрічі з мешканцями міста глава парламенту проаналізував поточну виборчу кампанію, зазначивши, що зараз «відбувається боротьба двох ідеологій: або ми будуємо демократичну державу, де влада належить людям, або ми робитимемо диктатуру».

«Президенту потрібен не новий парламент, а нова Конституція», — сказав Голова Верховної Ради України, додавши, що «Президент є залежним від тих, хто забезпечив його прихід до влади, в тому числі з-за кордону».

О. Мороз наголосив на необхідності завершення другого етапу політичної реформи. Перспектива України, за його словами, полягає у впровадженні європейської моделі управління. Він пояснив, що реформа місцевого самоврядування передбачає децентралізацію влади, реформування бюджетної та податкової систем, законодавства про місцеве самоврядування, що дасть змогу людям здійснювати контроль за роботою представницької влади на місцях.

Голова Верховної Ради також відвідав міста Путивль і Суми, де дав прес-конференцію.

Прес-служба Верховної Ради України.

Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.