Володимир Литвин проти ідеї введення другої палати парламенту. Про це він заявив під час зустрічі з виборцями міста Баштанка Миколаївської області. «На моє глибоке переконання, це спроба формою замінити зміст, тобто щоб були не таксі, а шашечки... Я категорично проти двопалатного парламенту», — сказав В. Литвин.

Він зазначив, що це стане ще більшим навантаженням на державний бюджет. «Люди скажуть: ми не можемо прогодувати один парламент, а нам треба ще робити два», — наголосив Володимир Литвин.

Лідер Блоку Литвина пояснив, що двопалатний парламент існує в країнах за історичною традицією або зумовлений федеральним устроєм. Він вважає, що в українських умовах представництво регіонів у верхній палаті призведе до нерівності. «Давайте уявимо двопалатний парламент, тоді такі області як Дніпропетровська, Донецька, які дають разом 40% приросту промисловості, скажуть, що ми вас усіх годуємо, і прийматимуть тільки ті рішення, які виключно в їхніх інтересах», — зазначив В. Литвин.

Водночас Голова Верховної Ради четвертого скликання вважає, що ліки для інвалідів, пенсіонерів і дітей мають бути безкоштовними. Про це він сказав на зустрічі з жителями селища Пересадівка Миколаївської області. «Я виходжу з того, що пенсіонери, діти та інваліди повинні мати безкоштовні ліки», — наголосив В. Литвин.

Він зазначив, що безкоштовне лікування передбачено Конституцією не лише для пенсіонерів, а й для всіх громадян України. «За Конституцією у нас всі мають право на безкоштовне лікування і тому, коли кажуть, що політичну реформу треба продовжувати, то я згоден на продовження політичної реформи. Але в тій частині, де йдеться про безкоштовне медичне обслуговування, необхідно додати одну статтю: «невиконання цієї позиції тягне за собою покарання у вигляді відповідної кількості років позбавлення волі», — сказав лідер Блоку Литвина.

Прес-служба Блоку Литвина.