Скористалися паузою

Футбол. Товариським матчем проти «Антареса» з Обухова «Динамо» заповнило двотижневу паузу в чемпіонаті України. Анатолій Дем’яненко залучив практично всіх гравців, що залишились у розпорядженні клубу. Динамівці перемогли 11:3. Вони провели матч у такому складі: Луценко (Бойко, 46), Гавранчич (Ващук, 46), Федоров, Несмачний (Гіоане, 46), Маркович (Нінкович, 46) Михалик (Юссуф, 46), Майкл (Корреа, 46), Бельгаузані (Белькевич, 46), Рінкон (Бельгаузані, 65), Мілевський (Шацьких, 46), Клебер.

У переможців по три точні удари на рахунку Клебера, Рінкона і Шацьких, по м’ячу — в активі Марковича та Бельгаузані.

Арбітри відомі

Перший матч «Дніпра» і «Абердина» в першому раунді Кубка УЄФА, що відбудеться в Шотландії 20 вересня, обслуговуватиме суддівська бригада з Норвегії на чолі з 40-річним Еспеном Бернтсеном. Його асистенти — Одд Арен Ванген і Даг Роджер Неббен. Резервний арбітр — Томмі Скьєрвен.

Зустріч першого раунду Кубка УЄФА між «Евертоном» та харківським «Металістом», що пройде 20 вересня в Ліверпулі, судитимуть австрійські фахівці. В полі — арбітр ФІФА Фрітц Штучлик. Лайнсмени — Андреас Феллінгер та Міхаель Шмід. Резервний — Дітмар Драбек.

«Володар рингу» запрошує

Бокс. Сьогодні у столичному Палаці спорту в рамках серії «Світовий бокс» відбудеться міжнародний турнір «Володар рингу». Організатор — Natіonal Box Promotіon. Головною подією вечора стане поєдинок за звання інтерконтинентального чемпіона WBA у напівважкій вазі між В’ячеславом Узелковим з Вінниці та іспанцем Габріелем Кампільйо.

Нашому спортовцеві 28 років. Він — чемпіон Східної Європи. На профірингу провів шістнадцять поєдинків: жодної поразки, жодної нічиєї, дев’ять перемог нокаутом.

Суперник В’ячеслава — його одноліток. Має в активі дванадцять профіпоєдинків (п’ять нокаутів). 17 травня нинішнього року Кампільйо провів поєдинок проти досвідченого співвітчизника Гуана Нелонго (27 професіональних боїв, 20 перемог, 6 поразок, 1 нічия) і в п’ятому раунді нокаутував його, здобувши титул чемпіона Іспанії.

Іспанець веде активну тактику бою, швидкий, технічний. Його зріст — 188 см, він шульга.

Цікаво, раніше планувалося, що суперником Узелкова буде американець Ерік Хардінг. Однак він виявився злісним неплатником аліментів. Його позбавили паспорта, і він не може поки що залишити територію США. Але керівництво Natіonal Box Promotіon не полишає надії на майбутню зустріч Узелков—Хардінг.

Переможний стрибок Юрченка

Легка атлетика. Рієті (Італія). Міжнародний турнір із серії «Гран-прі ІААФ». У стрибках із жердиною переможцем став українець, показавши результат 5,72 метра. Це його найкращий результат за два сезони. Цікаво, що в Рієті чотири роки тому донеччанин стрибнув на 5,81 метра. Це його особистий рекорд.

Дніпропетровець Олексій Лукашевич у стрибках у довжину посів друге місце (7,97 метра). А першим став чемпіон світу-2007 Ірвін Саладино з Панами (8,31 метра).

Старт незабаром

Хокей. Як відомо, незабаром київський «Сокіл» стартуватиме у відкритому всеросійському змаганні з хокею серед команд вищої ліги. Природно, входження української команди в російські змагання викликає величезний інтерес до матчів «Сокола» з боку прихильників хокею України. Тому в ХК «Сокіл» з’явилася можливість провести перші домашні матчі проти команди «ХК Бєлгород» у київському Палаці спорту, що вміщує сім з половиною тисяч глядачів.

Отже, «Сокіл» (Україна, Київ) 22—23 вересня на головній критій арені країни прийматиме клуб «Бєлгород» (Росія). Початок матчів о 13.00.

Обрали нове керівництво

Дзюдо. Ріо-де-Жанейро (Бразилія). Сьогодні тут стартує черговий чемпіонат світу. А кілька днів тому в цьому казковому місті на березі Атлантики відбувся черговий конгрес Міжнародної федерації дзюдо (ІJF). Після відставки минулої п’ятниці президента ІJF корейця Пак Юній Суна постало питання обрання нового керівника федерації.

Делегати конгресу підтримали кандидата на вакантну посаду — президента Європейського союзу дзюдо (EJU) Маріуса Візера. І обрали саме його. Президентом ІJF пан Візер буде протягом шести років, аж до конгресу 2013 року.

Саме Візер два роки тому на конгресі в Каїрі був конкурентом Пак Юній Суна в боротьбі за місце керівника ІJF. Тоді переміг кореєць (100 голосів проти 85). Але ті результати голосування викликали чимало сумнівів, Візер досі заперечував їх у міжнародному арбітражному суді.

Маріус Візер — громадянин Австрії, народився в Румунії 1958 року. Згодом його родина емігрувала до альпійської країни, де молодому й честолюбному румунові з часом вдалося розвинути власний бізнес. Нині Візер проживає в Будапешті (Угорщина), звідки й керує своєю економічною імперією. 2000 року Маріуса Візера обрали президентом Європейського союзу дзюдо. І от тепер він очолив світову федерацію.

На конгресі було названо міста, в яких пройдуть найважливіші світові змагання найближчих років. Командний чемпіонат світу 2010 року відбудеться в Токіо (Японія), 2011 року — в Парижі (Франція). Нагадаємо, що світовий чемпіонат 2009 року прийматиме Роттердам (Нідерланди).

Відбувся також і позачерговий конгрес EJU, на якому новим президентом EJU обрали Сергія Соловейчика (Росія). Раніше він обіймав посаду віце-президента Європейського союзу дзюдо. Представником України на обох конгресах був віце-президент національної федерації Олександр Нагибін.

Добірку підготував Віктор БРАНИЦЬКИЙ.