Шпиталь готовий до опалювального сезону

В обласному госпіталі інвалідів війни та праці побував в. о. голови облдержадміністрації Олексій Гаркуша. Він вирішив з’ясувати, чи готовий цей медичний заклад до осінньо-зимового періоду. В розмові з головним лікарем Олександром Крейтором О. Гаркуша дізнався і про проблеми, які можуть бути вирішені за сприяння обласної влади.

Як зазначив О. Крейтор, шпиталь повністю підготовлено до опалювального сезону завдяки встановленню тут ще чотири роки тому міні-котельної. Тож у тому, що в госпіталі буде тепло, сумнівів немає. Також клініку забезпечено необхідними медикаментами, є запаси продуктів, зроблено ремонти в палатах, закуплено нові меблі.

Утім, щоб лікувальний заклад став повністю автономним, зазначив О. Крейтор, було б непогано побудувати власний харчоблок. (Сьогодні пацієнтів шпиталю обслуговує харчоблок обласної лікарні, що створює певні незручності.) Олексій Гаркуша доручив терміново підготувати проект та скласти кошторис, щоб будівництво закласти в бюджет наступного року.

Ще на одну проблему звернув увагу головлікар, але стосується вона не обласного госпіталю, а його філіалу в Первомайську. Кілька років тому філіали було відкрито в Новому Бузі та Первомайську, щоб ветерани та інваліди прилеглих районів могли обслуговуватися ближче до місця проживання. І в приміщенні Первомайського філіалу треба зробити невеличкий ремонт, який потребує лише 40 тисяч вкладень. Але, за словами Олександра Крейтора, попередні можновладці лише обіцяли виділити ці кошти за ташлицькою програмою. Олексій Гаркуша впевнено заявив, що до 20 вересня ремонт зроблять.

Звісно, зазначив головний лікар, хотілось би оновити обладнання, зокрема замінити старенький рентгенапарат, якому вже понад 20 років. Але сума потрібна значна — 800 тисяч гривень.

І це питання взяв на контроль керівник області.

Олена ІВАШКО.

Миколаїв.

Чиновників посадять за парти

Нещодавно у Вінниці відкрито муніципальний університет. Удосконалення фахової підготовки працівників органів місцевого самоврядування тут буде безплатним, але обов’язковим для працівників міськвиконкому, — повідомив ініціатор створення університету, міський голова Вінниці Володимир Гройсман.

— Хто не захоче навчатися, тобто удосконалювати свої знання й досвід, — додав він, — той, відповідно, підкреслить своє небажання працювати ефективно. А за гарні очі фахівців на посадах тримати не будемо...

За парти посадять усіх — і новачків, і тих, хто вже має досвід роботи, зокрема, заступників міського голови, начальників управлінь, відомств, служб. Спершу проведення занять планувалося у вихідні дні. Однак потенційні слухачі не були в захваті від такого розкладу. Міський голова дослухався до пропозицій підлеглих: «Вчитися ніколи не пізно, — зауважив він, і додав: «Навіть увечері».

Керівник міста також повідомив про намір створити управління кадрової політики міськвиконкому, яке визначатиме ефективність роботи кожного апаратного працівника.

Віктор СКРИПНИК.

Вінниця.