У понеділок наприкінці робочого дня секретар Ради національної безпеки та оборони України Іван Плющ у залі колегії облдержадміністрації у вузькому колі місцевих державних чиновників і кількох представників ЗМІ зачитав укази Президента України про звільнення з посади голови Дніпропетровської облдержадміністрації Надії Дєєвої, виведення її зі складу Ради національної безпеки та оборони і призначення тимчасового виконувача обов’язків голови — тридцятидворічного Віктора Бондаря, заступника глави секретаріату Президента України. Характерно, що на цьому «засекреченому» політичному дійстві обласна рада не була представлена її керівництвом, що не може не дивувати.

Підставою для такої адміністративної зміни, за словами Івана Степановича, стала особиста заява Надії Дєєвої ще місяць тому про звільнення за власним бажанням.

Віктор Бондар був небагатослівним і наголосив, що, незважаючи на зміну керівництва, на належному рівні залишиться не лише соціально-економічна політика, а й значно зросте її питома вага у загальнодержавних здобутках України. Тому, на його думку, слід зберегти все краще, що надбано, і плідно працювати на примноження усіх успіхів. Судячи з такої прагматичної орієнтації, будуть і нові кадрові зміни в керівництві ОДА. Тільки звідки їх привозити? Невже знову, як у недавні часи, — з печерських пагорбів?..

Дніпропетровська область.