Голова Верховної Ради України Олександр Мороз здійснив робочу поїздку до Одеської області. У рамках поїздки він відвідав місто Іллічівськ.

Олександр Мороз зустрівся з трудовими колективами судноремонтного заводу, Іллічівського морського торгового порту, відвідав дитячий садок і відреставровану середню школу, мав численні зустрічі з жителями міста.

Голова Верховної Ради підкреслював, що прибув до Іллічівська не для участі в передвиборній кампанії, а для того, щоб зустрітися з народом, дізнатися думку людей про дострокові вибори в парламент, розповісти про останні його рішення.

— Дострокові вибори — політична авантюра, що не дасть користі суспільству, — заявив Олександр Мороз.

Він повідомив, що нині у Верховній Раді зареєстровано законопроект, відповідно до якого прийняття змін до Конституції України Президентом країни підписуватися не будуть, і вето на цей закон накласти не можна.

Також Олександр Мороз зробив заяву про те, що Конституційний Суд України прийняв на розгляд проект закону про скасування недоторканності Президента і депутатів Верховної Ради.

Олександр Мороз висловив тверду думку, що Конституційний Суд прийме позитивне рішення з цього проекту рішення, бо він не суперечить ст. 156 і ст. 157 Конституції України. За його словами, Верховна Рада на черговій сесії, тобто після лютого, може розглянути цей документ і 300 голосами скасувати недоторканність депутатів і Президента. Водночас Мороз висловив сумнів, що «Наша Україна — Наша самооборона» і БЮТ підтримають цей проект закону, які нині збирають підписи для скасування депутатської недоторканності.

Голова Верховної Ради розповів, що застрільники й ініціатори дострокових парламентських виборів уводять громадян України в оману своїми гаслами, маніпулюють сподіваннями людей і не думають про те, як виконувати свої передвиборні обіцянки.

Іллічівці не раз зверталися до Мороза з проханням прочитати свої вірші. Що Олександр Олександрович із задоволенням і робив — на зустрічі з викладачами міста він прочитав свої вірші, а школярам були подаровані поетичні збірки Мороза «Кують зозулі».

І ще одна незапланована зустріч відбулася в Голови Верховної Ради. Під час спілкування з членами колективу органу самоорганізації населення «Кондомініум» до нього звернулося молоде подружжя з проханням дати благословення у велике життя. Напутні побажання Мороза молодятам пролунали по-батьківськи тепло і зворушливо.

На думку Олександра Мороза, Іллічівськ сьогодні одне з міст України, що найдинамічніше розвиваються, а міський голова повний кавалер ордена «За заслуги» Валерій Хмельнюк не покладаючи рук трудиться для процвітання територіальної громади.

Одеська область.