Низкою приємних сюрпризів для дітей розпочався новий навчальний рік у Березнівському районі на Рівненщині. Тут відремонтовано й приведено в порядок усі школи. Адже освіта, за словами голови Березнівської районної ради Миколи Мельника, є пріоритетом — на неї виділяється 40 відсотків коштів районного бюджету.

У селі Бистричі за кошти районного бюджету (близько 600 тисяч гривень) проведено реконструкцію і ремонт колишнього дитсадка під комплекс «дитячий садок — початкова школа». Це не лише створило місця для малюків (колишній садочок десять років не працював), а й «розвантажило» місцеву середню школу: учні перших і других класів тепер перейшли в інше приміщення. Умови для дітей — чудові, не порівняти з тими, які були у старій початковій школі, побудованій ще після війни.

— Чотири нові класні кімнати і клуб одержали до першовересня й учні Березнівського агротехнічного ліцею, — розповідає Микола Мельник. — Відтак ліцеїсти, переважно діти-сироти, напівсироти, діти з малозабезпечених родин, мають гарні умови для відпочинку і навчання.

Рівне.