Позавчора тривало святкування 80-річчя ФК «Динамо» (Київ). Уболівальників, гравців, тренерів та керівників славетного футбольного клубу з круглою датою привітав Президент України Віктор Ющенко.

«Гра майстрів київського «Динамо» в різні часи слугувала могутнім фактором об’єднання української нації. Здобуваючи медалі чемпіонатів Європи, європейські футбольні кубки, динамівці протягом поколінь примножували славу України як футбольної держави», — йдеться у поздоровленні Президента України.

Віктор Ющенко відзначив, що імена Валерія Лобановського і Володимира Мунтяна, Олега Блохіна й Ігоря Бєланова, Андрія Шевченка та інших легендарних футболістів і тренерів «Динамо» (Київ) назавжди вписано в золоту книгу європейського футболу. Глава держави побажав динамівцям завжди досягати тільки найвищих футбольних вершин та подальших перемог в ім’я України.

Група динамівців отримала державні нагороди. Не залишилися без відзнак і подарунків величезний загін футболістів і тренерів різних поколінь, починаючи від Михайла Комана і Віктора Жиліна, закінчуючи вихованцями динамівської школи. Ювілейною медаллю «Динамо-80» і подарунком від клубу відзначено і спортивного оглядача «Голосу України».

Учора було відкрито меморіальну дошку на будинку школи № 319, де навчався Герой України, видатний тренер Валерій Лобановський (на знімку ліворуч). А ввечері на стадіоні його імені відбувся товариський матч «Динамо» — «Мілан». Але про це вже в наступному числі нашої газети.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.