— На засіданні РНБО я порушував питання про виділення коштів з державного бюджету на ліквідацію наслідків буревію, який 22 —23 липня пронісся над Рівненською і Волинською областями, —розповідає голова Рівненської ОДА Віктор Матчук. —Адже сусідній області виділили кошти, нашій — відмовили. У мене просте запитання: «А що, буревій знає адміністративні кордони?».

Комісія МНС протоколом № 43 від 10 серпня (а він підписаний усіма членами комісії, в тому числі першим заступником міністра) ті події, що сталися на півночі Рівненської області, зарахувала до стихійного лиха регіонального характеру, так само як і на Волині, тобто такого, що потребує виділення коштів з державного резерву. А вже 21 серпня МНС скасовує своє власне рішення — без будь-яких протоколів і комісій.

Президент України дав доручення підготувати звернення до Кабміну з цього питання повторно. Інформацію ми готуємо. Але доки ця проблема вирішуватиметься на рівні Президента і Прем’єр-міністра, ми будемо допомагати постраждалим від стихії людям тими резервами, які є у нас в області. Насамперед людям, які найбільше потребують нашої підтримки, зокрема, інвалідам, одиноким літнім мешканцям, яким нема на кого надіятись. Але, на жаль, обласні кошти — це не ті, що мали б надійти з державного бюджету. Адже там ішла мова про 6—8 мільйонів гривень, потім про 4 мільйони. Потерпілі поки що можуть розраховувати лише на 100—150 тисяч гривень обласних коштів, чого, звичайно, замало, підсумовує керівник Рівненщини.

Рівне.