Міністр транспорту та зв’язку Микола Рудьковський мав необережність зізнатися в ефірі «5 каналу», що володіє інформацією про підготовку до теракту з масовими жертвами і звернувся до СБУ з вимогою вжити заходів з недопущення «сценарію «мукачівської банди, котра засіла на Банковій...» Як з’ясувалося, на Володимирській телевізор дивляться і там негайно відреагували на вимогу обізнаного міністра.

Позавчора Служба безпеки направила запит до пана Рудьковського з вимогою-«алаверди»: негайно надати інформацію з приводу його заяв про потенційний теракт. При цьому адресату нагадали положення Закону «Про боротьбу з тероризмом», де роз’яснюється, куди йти з такими даними. Як можна здогадатися, починати треба з правоохоронних органів, а вже потім, за бажанням, на телестудію. Так само міністра застерегли, що багата фантазія на терористичну тему задля політичних чи власних дивідендів може коштувати до семи років позбавлення волі.

Учора прес-служба відомства повідомила, що слідчі СБУ разом з підрозділом по боротьбі з тероризмом створили оперативно-слідчу групу для перевірки заяв Миколи Рудьковського. Оскільки сам міністр ухиляється від зустрічі з «горою» і не квапиться поділитися подробицями про «мукачівську банду», то працівники підрозділу «пішли до Магомета» — для одержання пояснень згідно з ст.97 КПК. Чим закінчилася ця зустріч, ще не відомо. Сьогодні пана Рудьковського викликають на засідання комісії антитерористичного центру при СБУ для надання пояснень по суті.