Озимина на Житомирщині має зайняти 202 тисячі гектарів, зокрема, на 22 тисячах планують посіяти озимий ріпак. Увага до цієї культури зростає. Хоч і ризики великі. Цього року, як стверджує заступник начальника головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Євген Данкевич, біологічна врожайність становила понад 25 центнерів з гектара, а фактично намолотили вдвічі менше: половину врожаю «злизала» негода. За іронією долі, особливо постраждали найбільш доглянуті поля. Так, у сільгосппідприємстві «Імпак» Андрушівського району очікували зібрати до 60 центнерів ріпаку з гектара. Сильні зливи з градобоєм внесли свої корективи: вийшло по 22 центнери. Але й за таких умов культура виявилася прибутковою. Тому площі під ріпаком у цьому господарстві вирішили збільшити — з 500 гектарів до тисячі.

Житомирська область.