Традиційні кінно-спортивні змагання на державному іподромі Мирогощанського аграрного коледжу, що в Дубенському районі, зібрали учасників не лише із Рівненської, а й Волинської, Тернопільської, Сумської, Івано-Франківської областей, а також із знаменитого Дібрівського кінного заводу.

У перегонах на возах найбільше призових місць завоювали господарі — їздові з Мирогощанського аграрного коледжу, у скачках не було рівних Олегові Іванову із Луцька. У заїздах найбільше балів набрав досвідчений майстер-наїзник Юрій Об’єдков на Пчолці, повторивши свій торішній успіх.

Характерною особливістю турніру стало те, що на ньому не тільки визначали переможців, а й вшановували тих, хто закладав основи для розвитку конярства. Саме під таким кутом зору споглядався конкурс на кращу запряжку західного регіону на приз ім. Станіслава Маніковського, колишнього директора Мирогощанського радгоспу-технікуму, першого організатора кінно-спортивних змагань, світлу пам’ять про якого бережуть у Мирогощі. А ось інший приз (у заїзді на 1600 метрів) присвятили 50-річчю трудової діяльності спеціаліста з конярства, зоотехніка-селекціонера Вікторії Марущак.

Ще одна незвичність цьогорічного турніру — участь у перегонах дітей на поні, які мали наздогнати вершника на віслючку Яшці. На це не можна було дивитися без усмішки. Адже карликові коні виявилися доволі вередливими: одного вершника викинули із сідла, із другим помчали у протилежний бік, а третього взагалі не повезли зі старту. Втім, решта юних вершників щодуху мчала за осликом Яшкою і подарувала глядачам прекрасний за напруженістю фініш.

Рівненська область.

На знімку: бронзова призерка змагань Ірина Злочовська із Тернопільської області задоволена своїм вдалим дебютом.

Фото Євгена ЦИМБАЛЮКА.