Учора заступник Голови Верховної Ради V скликання, засновник фонду «Справедлива країна» Микола Томенко та президент Національної радіокомпанії України Віктор Набруско презентували компакт-диск «Головні пісні та мелодії України», який з 1 вересня матимуть змогу безплатно отримати всі освітньо-виховні заклади України. Про це «Голосу України» повідомили в прес-службі Миколи Томенка.

«Наша ідея — провести акцію, яка дозволила б кожній школі, кожному Будинку культури отримати в подарунок запис головних мелодій нашої країни — Гімну України, молитви за країну, козацьких маршів та інших пісень, які звучатимуть під час проведення різноманітних свят і заходів», — зазначив ініціатор акції Микола Томенко.

Він згадав результати соцдослідження, яке проводилося на початку цього року на замовлення Інституту політики, згідно з котрим більш як 65 відсотків опитаних пишаються тим, що вони є громадянами України. «Переконаний, що цей диск допоможе молодим людям краще зрозуміти національні традиції і стати справжніми патріотами своєї країни», — вважає Микола Томенко.

На його думку, важливо не лише популяризувати державні символи, а й захищати їх. Тому Микола Томенко згадав про необхідність ухвалення в парламенті наступного скликання відповідного законопроекту про захист державної символіки України на законодавчому рівні.