Зміни до Конституції — на референдум

Президент України Віктор Ющенко вважає, що проект змін до Конституції має бути винесений на всенародний референдум. Про це він заявив на прес-конференції в Чернігові. Основний Закон України, на його думку, був прийнятий під тиском політичних обставин, без публічного обговорення.

На переконання глави держави, проект «раціональних змін» до Конституції має підготувати у 2008 році конституційна рада, до якої ввійдуть уповноважені громадських та журналістських організацій, політичних партій, відомі юристи, судді. Саме їхня, а не чиясь партійна, нова редакція Основного Закону має бути в центрі всенародного обговорення. Лише в такому разі «ні в кого не буде сумнівів в об’єктивності й доречності тих змін, які пропонуватимуть».

Сергій ПАВЛЕНКО.

Пам’ятник жертвам репресій — символ примирення

У Львові постав новий монумент: з ініціативи і на кошти народного депутата Петра Писарчука споруджено пам’ятник жертвам голодомору та депортацій українців ХХ століття.

На посвяту запросили священнослужителів усіх конфесій. Герої України — багаторічний політв’язень Юрій Шухевич, директор Львівської галереї мистецтв Борис Возницький закликали присутніх і всіх українців робити висновки із трагедій народу, щоб нині не сіяти ворожість між людьми, повідомляє наш львівський власкор Оксана ТЕЛЕНЧІ.