Виїзне засідання уряду з питань підготовки до зими, імовірно, відбудеться в Алчевську. Про це вчора на засіданні Кабінету Міністрів повідомив прем’єр Віктор Янукович. За словами головного урядовця, питання слід розглянути якомога раніше. На прикладі Алчевська уряд має змогу проаналізувати підготовку до зими кожного регіону. Прем’єр-міністр доручив віце-прем’єру Володимиру Рибаку, міністру з питань житлово-комунального господарства Олександру Попову та міністру з питань регіонального розвитку Володимиру Яцубі підготувати усі необхідні матеріали. Засідання може відбутися вже наступного тижня.

Прем’єр-міністр також попросив урядовців скласти графіки їх передвиборних відпусток. Мовляв, він розуміє партійні обов’язки кожного, але головним обов’язком, на його думку, для урядовця має бути міністерська діяльність. Тому Віктор Янукович пропонує погоджувати відпустки з ним особисто. Він також рекомендував віце-прем’єрам попередньо погодити графіки відпусток міністрів за кожним з напрямів.

— Що стосується мене, я працюватиму стільки часу, скільки буде необхідно, тут, в уряді, — сказав глава уряду. — І, можливо, невеличкий період часу приділяти виборам.

Віктор Янукович під час засідання зробив зауваження міністру з надзвичайних ситуацій Нестору Шуфричу, який курирує в уряді Закарпатську область. Тут припинило роботу державне підприємство «Солотвинський солерудник». Так, до четвертого вересня має бути розроблено план заходів, який попередньо розглянуть фахівці, а потім затвердять на загальних зборах трудового колективу. На думку Віктора Януковича, необхідно змінити підпорядкування цього підприємства — передати його з МінАП у Мінпромполітики.

Прем’єр-міністр також запропонував розглянути проект бюджету на 2008 рік під час парламентських слухань. За його словами, державний кошторис має бути підготовлений у вересні, і це питання вже обговорено з Першим віце-прем’єром Миколою Азаровим. Віктор Янукович наголосив на необхідності проведення таких слухань, «хоча парламент заблокований, і якщо він і вийде на роботу, то на кілька днів». Прем’єр-міністр пропонує зробити експертизу бюджету і прийняти його у вигляді, приміром, протоколу парламентських слухань.

— Я вже мав розмову з цього приводу з Президентом і радитимуся з керівниками фракцій, — сказав урядовець.