Учора Голова Верховної Ради України Олександр Мороз взяв участь в урочистій посвяті у студенти першокурсників Національного медичного університету імені О. Богомольця.

Користуючись нагодою привітати студентів із «відповідальною подією» — початком нового учбового року, Олександр Мороз зазначив, що тепер майбутні медики мають усі шанси «відповісти ділом на потреби суспільства».

За словами Голови Верховної Ради України, незважаючи на цьогорічне підвищення на 40 відсотків заробітної плати медичним працівникам, «потреби набагато більші, держава не створює відповідних умов для роботи медиків, але сума коштів на розвиток цієї галузі збільшиться з підвищенням розвитку економіки країни». На його глибоке переконання, «не можна поважати суспільство, де бідує лікар, бідує вчитель та інтелігенція».

Звертаючись до першокурсників, Олександр Мороз побажав їм отримати направлення на роботу, одержати житло, працювати на сучасній апаратурі, яка відповідатиме їхньому високому рівню знань і вмінь. На його думку, навчаючись у такому навчальному закладі, який відповідає рівню найкращих вузів світу, студенти «мають випромінювати енергію, настрій, знання і вміння».

Прес-служба Верховної Ради.

Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.