П’ять мисливських будиночків ТОВ «Мисливське господарство «Голованівське» в межах заказника «Голоче», що належали колишньому депутату Віктору Лозінському, передано громаді.
Нагадаємо, в 2011 році Дніпровський районний суд Києва засудив Віктора Лозінського до 15 років позбавлення волі за обвинуваченням в умисному вбивстві, умисному завданні тілесних пошкоджень, умисному знищенні майна, незаконному заволодінні транспортним засобом та незаконному поводженні зі зброєю. Апеляційний суд міста Києва пом’якшив вирок Лозінському до 14 років позбавлення волі. А в 2013 році Вищий спеціальний суд України змінив статті обвинувачення, застосувавши до Віктора Лозінського найнижчу планку покарання за статтею 115 КК (умисне вбивство), знайшовши «пом’якшувальні провину обставини», та зменшив термін його перебування в тюрмі до 2017 року.
Тоді ж (2011 року) суд визнав незаконним набуття структурами, що пов’язані з Віктором Лозінським, права на користування 26,4 тисячі гектарів мисливських угідь. Відповідний позов Генпрокуратури в інтересах держави задовольнив Господарський суд Києва. Також суд визнав незаконним і скасував рішення Кіровоградської обласної ради від 21 березня 2008 року «Про надання мисливських угідь у користування «Мисливському господарству «Голованівське», визнав недійсним договір про умови ведення мисливського господарства і зобов’язав повернути спірні мисливські угіддя Кіровоградському облуправлінню лісового та мисливського господарства.
Проте селищна рада не вжила належних заходів щодо впорядкування відповідної документації. Тож, уже в 2014 році виконанням рішення суду зацікавилася прокуратура.
Перевіркою Кіровоградської міжрайонної прокуратури з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері встановлено, що п’ять мисливських будиночків, розташованих на території мисливських угідь, продовжували залишатися нічийними.