Нав’язливий лізинг

Антимонопольний комітет оштрафував ВАТ «НАК «Украгролізинг» на 50 тисяч гривень за зловживання монопольним становищем на загальнодержавному ринку послуг фінансового лізингу техніки та обладнання для АПК. Як з’ясувалося, під час укладання договорів компанія нав’язувала лізингоодержувачам послуги організаційного супроводження, повідомляє прес-служба АМК.

Водночас в угодах дублювалися положення договору. Тобто із споживачів двічі стягувалася плата за одні й ті само послуги. Зокрема, за оформлення заявок на техніку, за контроль за оплатою платежів тощо.

А ти записався на пільгову солярку?!

Мінпаливенерго пообіцяло допомогти «горючкою» постраждалим областям.

Під час виїзного урядового засідання в Полтаві прозвучала пропозиція до керівника Мінпаливенерго Юрія Бойка, який виступав з трибуни, розглянути питання підтримки пальним за пільговою ціною осіннього комплексу польових робіт. Адже багато областей постраждало від посухи. «Ми сьогодні вклали практично все, що мали, в те, щоб зібрати зернові, і зараз немає з чим готуватися до осіннього комплексу», — запевняв голос із залу.

Юрій Бойко відповів: «На початок вересня закуповуємо за рахунок «Нафтогазу України» 50 тисяч тонн дизпалива з цільовим призначенням — для забезпечення села. Оці 50 тисяч тонн... якраз буде розподілено відповідно до потреб постраждалих областей. Ми чекаємо пропозицій від аграрного сектору». За якими цінами «горючка» пропонуватиметься господарствам, міністр не уточнив.

Г. К.