Таку думку вчора під час відкриття у Києві Першої Всеукраїнської виставки інноваційних проектів у професійно-технічній освіті висловив Голова Верховної Ради України Олександр Мороз.

Професійно-технічна освіта це «основа нашого виробництва, а отже, економіки», — сказав він. О. Мороз назвав розвиток професійно-технічних закладів «правильним кроком, який відкриває перспективу зміцнення економіки України», «важливою державною справою» та «реальною відповіддю на потреби суспільства», повідомляє прес-служба Верховної Ради.

Голова Верховної Ради пропонує закріпити на законодавчому рівні перевагу реалізації продукції, яка виробляється на підприємствах учнями професійно-технічних закладів. Це, на його думку, «зміцнить добробут учнів, студентів, збільшить матеріальну базу навчального закладу, посилить захист з боку держави, особливо зважаючи на те, що більшість вихованців професійно-технічних закладів — це представники сімей середнього та нижче середнього достатку». «Перспектива України в праці, виробництві, економіці», — сказав О. Мороз.

Глава парламенту також вручив відзнаки Верховної Ради України працівникам освітньої галузі.

Голова Верховної Ради України О. Мороз, міністр освіти і науки України С. Ніколаєнко на Першій всеукраїнській виставці інноваційних проектів у професійно-технічній освіті.

Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.