За інформацією Комітету ВР з питань науки та освіти, з початку 2007 року відбулося 14 його засідань, під час яких розглянуто 72 питання, 49 з них присвячено обговоренню законопроектів та проектів постанов, повідомляє інформуправління Верховної Ради. Зокрема, за поданням комітету ухвалено закони «Про Основні засади розвитку інформаційного суспільства в Україні на 2007—2015 роки», «Про ратифікацію Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Турецької Республіки про співробітництво в сфері науки і технологій», «Про ратифікацію Рішення Ради глав Співдружності Незалежних Держав про внесення змін до Правил визначення країни походження товарів, затверджених Рішенням Ради глав урядів Співдружності Незалежних Держав від 30 листопада 2000 року», «Про внесення змін до деяких законів України (щодо збереження дитячих позашкільних закладів)», «Про Загальнодержавну програму впровадження електронного документообігу з використанням електронного цифрового підпису».

Прийнято ряд законопроектів у першому читанні: про внесення змін до статті 65 Закону України «Про вищу освіту» (стосовно створення самостійних госпрозрахункових підрозділів; реєстр. номер 3024), про внесення змін до Закону України «Про реструктуризацію заборгованості з виплат, передбачених статтею 57 Закону України «Про освіту» педагогічним, науково-педагогічним та іншим категоріям працівників навчальних закладів» (реєстр. номер 3219), про наукові парки (реєстр. номер 3269), про внесення змін до Закону України «Про пріоритетні напрями розвитку науки і техніки» (реєстр. номер 3284).

Також комітет розглянув та подав пропозиції до більш як п’ятдесяти законопроектів, де комітет не є головним.

Окрім того комітетом проведено «круглі столи» з проблем позашкільної освіти, формування державного замовлення на підготовку кадрів у закладах освіти, працевлаштування випускників професійно-технічних навчальних закладів. Серед основних результатів роботи в цьому напрямку — підвищення розміру заробітної плати в системі позашкільної освіти, збільшення державного замовлення на підготовку кадрів майже на 7 відсотків на наступний навчальний рік. А оскільки першочергове значення в роботі комітету приділяється питанням фінансування галузей освіти і науки, соціальному забезпеченню педагогічних та науково-педагогічних працівників, було уважно вивчено та подано пропозиції до проектів законів про внесення змін і доповнень до Закону України «Про Державний бюджет України на 2007 рік» в частині фінансування галузей освіти і науки.

Комітет протягом року практикував проведення засідань робочих груп, нарад, зустрічей з провідними фахівцями галузі науки та освіти, широкими верствами населення, промисловцями та підприємцями. Під час таких зустрічей найбільш важливі питання в діяльності галузей освіти і науки, інноваційної діяльності, інтелектуальної власності, інформаційно-комунікаційних технологій обговорювалися, зокрема, з представниками Міністерства освіти і науки України, ЦК профспілки працівників освіти і науки України, ЦК профспілки працівників Національної академії наук України.