За багаторічною традицією напередодні Дня незалежності в обласному центрі провели передсвятковий ярмарок. Працівники сільськогосподарських підприємств і товариств, виробничники і переробники, кооператори привезли до обласного центру, на площу Богдана Хмельницького, сало, м’ясо, рибу, м’ясні і ковбасні вироби, фрукти й овочі, хліб і хлібобулочні вироби, олію, крупи, солодощі тощо. Тобто все те, без чого для справжніх українців і свято не свято.

А ще — ціни теж були святкові. Як попередньо поінформували місцеві засоби масової інформації, товар пропонувався за цінами виробника. Тож десятки, якщо не сотні вщерть заповнених продукцією вантажних автомобілів, які зранку-раненько займали на площі визначене їм місце, уже під обідню пору були по-хазяйськи «прибрані» від будь-яких залишків товару.

До того ж із самого ранку лунала на улюбленій кіровоградцями площі святкова українська пісня, пригощали тут козацьким кулешем, смаженими на вогнищі карасями, домашніми ковбасами і, звичайно ж, чарчиною. Усі, хто завітав сюди цього дня, не залишали площу з порожніми руками та без святкового настрою.

Фото автора.