Прес-тур з нагоди професійного свята організувала для журналістів Олександрійського району територіальна організація Національної спілки журналістів України.

Представники місцевих мас-медіа відвідали багатонаціональну протопопівську громаду. У місцевій школі, де юні артисти привітали гостей сучасною українською піснею, оглянули її окрасу — мультифункціональний спортивний майданчик (подарунок народного депутата Сергія Кузьменка), заглянули до шкільного краєзнавчого музею та подарували дітлахам футбольний і баскетбольний м’ячі.

Потім пройшлися популярним у районі маршрутом зеленого туризму «Коровай дружби», відвідали зелену садибу Ніни Ляшко та оглянули виробничий майданчик місцевих фермерів, німців за походженням, Габріели та Ахіма Дьобрихів. Там дбайливі господарі пригостили гостей запашним домашнім хлібом та булочками, спеченими за німецькою рецептурою, і свіжим молоком.

Завітали журналісти й до дитячого садочка, капітально відремонтованого за кошти із сільського бюджету.

Завершилася програма дегустацією українських, корейських і болгарських страв на галявині біля славнозвісного йодованого озера Скеля, що в Оліївці.

На запрошення місцевих журналістів учасниками прес-туру стали голова обласної організації НСЖУ Юрій Сердюченко та власний кореспондент «Голосу України» Петро Мельник.

Напередодні професійного свята Юрій Сердюченко вручив журналістам спілчанські відзнаки та нагороди, новим членам НСЖУ — членські квитки.

Сприяли проведенню туру народний депутат Сергій Кузьменко та Олександрійська райдержадміністрація.

 

Протопопівка—Олександрія—Кіровоград.

Фото Петра МЕЛЬНИКА.

У шкільному музеї вчитель історії і правознавства Володимир Риженко з зубом мамонта.

На шкільному стадіоні козаки в футбол грали.