Голос душі народу

Надсилаю свого вірша, якого присвячую Дню незалежності нашої держави... Дуже хотілося, щоб його надрукували як від простої громадянки, а не як від якогось «дипломованого» письменника чи поета, бо це голос душі народу.

Я пенсійного віку, народилася на Херсонщині, маю середню освіту, за фахом зв’язківець — радист. Навчалася в українській школі, але російську знаю чудово. Люблю дві мови, проте українська — рідніша. Якщо вірш не сподобався — вибачте за турботу. Бажаю всіляких гараздів.

Квіткові канни і світломузичні фонтани

23 серпня — день визволення Харкова в роки другої світової війни і віднедавна день нашого міста. Сьогодні в парку ім. Горького на центральній алеї запустять величезний фонтан світломузики, який не працював п’ять років.

Крім того, у парку Горького, якому цьогоріч виповнилося сто років, з’явиться більш як півсотні нових світильників. А перед Харківським театром опери і балету змонтовано два величезні фонтани світломузики. Керуватимуть ними за допомогою комп’ютерної техніки, вони увійдуть до єдиного ансамблю Площі фонтанів. До речі, на модернізацію і будівництво фонтанів міська влада виділила мільйон гривень.

А ще на проспекті Леніна з’являться 150 тисяч квітів: кожен квітковий острівець має оригінальний орнамент. Один з найяскравіших елементів декору клумб — канни. На проспекті Гагаріна буде найбільша в місті клумба — у дві тисячі квадратних метрів.

У Харкові вже висадили 510 тисяч квітучих рослин і висіяли 4 100 кв. м єврогазону. Міський бюджет у ці роботи не вкладає жодної копійки. Усі заходи проводяться за рішенням виконкому міськради за рахунок забудовників.

Микола КОСИЙ.