У Києві відбулося засідання виконкому Федерації футболу України. У заході взяв участь почесний президент ФФУ, віце-президент УЄФА Григорій Суркіс.

На початку засідання виконком заслухав лист ФІФА до Російського футбольного союзу відносно намірів того включити до свого складу професіональні команди АР Крим та міста Севастополя. Було прийнято рішення найближчим часом виголосити офіційну позицію виконкому ФФУ щодо цього питання в листах до ФІФА, УЄФА та РФС. Нагадаємо: раніше президент Федерації футболу України Анатолій Коньков наголосив, що РФС не має права приймати до своїх лав кримські футбольні клуби, оскільки таке рішення суперечить статутним нормам ФФУ, ФІФА та УЄФА.
Потім виконком ФФУ обрав дати старту сезону-2014/2015 в українському футболі. Згідно з цим рішенням Суперкубок відбудеться 22 липня у Києві або Львові, а 26 липня розпочнеться чемпіонат країни. Крім того, столицю України обрано місцем проведення фіналу національного Кубка-2015.
Наприкінці засідання члени виконкому проголосували за проведення домашнього матчу збірної України у відбірному циклі чемпіонату Європи 2016 року з командою Македонії на стадіоні «Арена Львів».
Після засідання відбувся брифінг для представників ЗМІ. Анатолій Коньков та Григорій Суркіс відповіли на запитання журналістів, яких, зокрема, цікавила офіційна позиція щодо заяв представників РФС.
«Ви не могли не чути і не читати інформацію щодо подій в Криму. Сьогодні виконком виніс принципове рішення: ми звернемося до ФІФА, УЄФА та РФС з відповіддю на ті запитання, які турбують спортивну громадськість України. Хочу окремо подякувати віце-президенту УЄФА Григорію Суркісу за сприяння стабілізації ситуації в нашому футбольному співтоваристві», — зазначив А. Коньков.
Тим часом ФІФА виступила проти російських планів з футбольної анексії Криму. Про це йдеться у документі, адресованому РФС і підписаному генеральним секретарем міжнародної федерації Жеромом Вальке.
Раніше в Росії стверджували, що не матимуть проблем із включенням кримських клубів до своїх змагань. І поки що впіймали облизня.
Фото ФФУ.
Анатолій Коньков і Григорій Суркіс.