У вівторок Голова Верховної Ради Олександр Мороз та поет-академік, радник глави парламенту Борис Олійник привітали відомого українського поета і громадського діяча Михайла Шевченка (на знімку праворуч) з ювілеєм та взяли участь у літературно-мистецькому вечорі «Час для всіх» — на честь автора.

Відзначаючи великий талант ювіляра, Олександр Мороз наголосив: Михайло Шевченко — одна з визначних особистостей нашого часу. «Це справді визначний поет сучасності, який бачить далеко і настільки відвертий у своїх творах, що іноді аж лячно читати, бо воно все живе». Голова Верховної Ради подарував господареві вечора свою нову книгу «Кують зозулі...».

Поезія стоїть на кілька порядків вище, аніж політика, зауважив Борис Олійник, вітаючи Михайла Шевченка. «Зараз є міжпартійні перепалки, в які не хочеться втручатися. Я вирішив, що не беру участь у виборах», — сказав він. І додав, що його, Олександра Мороза та Михайла Шевченка об’єднує жанр громадянської лірики. «В ідеалі поет має писати про те, що походить від побуту, особливо політичного, — сказав він. — Тому я думаю, що зараз ті часи, коли остання інстанція може сказати, що те, що найкраще, лишається в поезії».

Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.