Команда юних українських математиків посіла шосте командне місце на 48-й Міжнародній учнівській олімпіаді, що проходила у м. Ханой (В’єтнам).

Таких результатів наші діти не досягали з 1997 року: три золотих, одна срібна та дві бронзові нагороди. Цього разу в олімпіаді взяли участь 522 учні з 93 країн світу.

В особистій першості випускник Києво-Печерського ліцею «Лідер» № 171 Данило Радченко показав абсолютний четвертий результат.

Завдяки високому професійному рівню та самовіддачі вчителів, які готують дітей до Всеукраїнських олімпіад, вдалому добору учнів та якісно проведеним відбірково-тренувальним зборам наша команда зуміла піднятися порівняно з минулим роком з 22-го на 6-те місце. Готував її до престижних змагань Сергій Торба, аспірант Інституту математики Національної академії наук, керівник команди — Наталія Прокопенко, головний спеціаліст МОНУ.

Золоті медалі, крім Радченка, також завоювали Володимир Медвідь (Львів), Павло Міщенко (Донецьк). Срібну виборов Віктор Богданський (Київ, «Лідер»), а бронзові — Юрій Шишацький (Київ, «Лідер») та Станіслав Ніколаєнко (Донецьк).

Вітаємо!